Blogg från aktiviteter och annat

Den 8:e maj hade vi besök av elever från Berghultssskolan i Floda. Det var så roligt att ha er här hos oss. Många var även intresserade av den branta backen bakom hembygdsgården :-)

Lennart Palm höll ett mycket trevligt föredrag "Från gravallvarligt till dödskul". Här är en interiör av Seatons familjegrav, som är nordens största gravmonument, är beläget på Östra Kyrkogården i Göteborg. Den har en yta av 200 kvm invändigt.

Dagens (21/10) Floda-centrum vandring samlade idag över 20 st deltager. Detta trots prognoser om riktigt "sketväder". Tack Mats Gustavsson och tack all som kom och alla som berättade om sina minnen runt det gamla Floda

Idag hade vi besök av 60 elever från Uddareds-skolan i Floda. Det var så roligt att ha er här hos oss. Många var även intresserade av hästarna som gick i hagen bredvid.
Bild/bildsätt ok att publicera enligt överenskommelse

Idag (2023-08-06) så hade vi slåttergille på hembygdsgården. Vi fick slagit gräset även om det var kortare än vanligt. En hässja fick vi också till och förhoppningsvis så torkar höet sinom tid. Väldigt fin fika bjöds vi på.

Tack alla som var med och firade nationaldagen och hembygdsdagen på Skallsjö hembygdsgård. Vi hade nog rekord antal besökare idag.

Idag hade vi besök av 80 elever från Montessoriskolan i Floda. Det var så roligt att ha er här hos oss och vädret var strålande.
Bild/bildsätt ok att publicera enligt överenskommelse